fbpx

Nezabúdajme na našich rodičov, môžeme im predĺžiť život…

„Luci, so sestrou sa zložíme a kúpime mamke 10 tréningov u teba na Vianoce –možno sa chytí“ ….nebola som nadšená, pretože sa prikláňam k názoru, že ak sa človek nesnaží sám, asi to až tak veľmi nechce🤷‍♀️.

Mením názor!! Mýlila som sa. Tí naši najbližší často potrebujú usmernenie.

Pani na tréning prišla a bola skvelá. Veľmi rada pracujem so staršími ľuďmi. Zvyčajne sú veľmi pokorní, milí, úctiví a radi počúvajú. Samozrejme, vás nie, ste ich deti 🙂.

Pri prvej konzultácii som sa nasmiala viac, ako obvykle. Zistila som, že pani miluje horalky, čokoládky. Čím viac sladkého, tým lepšie. Nechcela som, aby zažila šok, tak som jej iba povedala, nech prestane jesť sladkosti každý deň a dá si ich iba jeden deň v týždni. Namiesto 3 lyžíc cukru do kávy si dá iba 2. Nadšená nebola, ale počúvla 🙂.

Pracujeme pomaly. Nedávno mi prišla správa: „Lucka, mínus 4 kilá, ďakujem“🥰. Nie je však za čo. Za to môže hlavne obmedzenie toľkého sladkého a správna voľba dať sa na cvičenie aj po 50tke.

Chcela som tým iba povedať. Často sa stretávam s tým, ako mi niekto po 50tke, či 60tke povie, že je už zbytočné cvičiť. To je veľmi zlé zmýšľanie. Strechu domu by tiež nik nenechal zatekať len preto, že je dom starší. Uvedomme si, že my ľudia nie sme menej dôležití, ako strecha domu. Zvlášť naši rodičia, či starí rodičia. Oni už do seba investovať nebudú. Vy im však takto môžete predĺžiť život.

Daruj zdravie, daruj zdravší život.🎁