fbpx

Tak čo, vyjedení? Celé Vianoce zlé?

Nie, Vianoce neboli zlé. Tvoje návyky a disciplína sú zlé.🙅 A to aj v prípade, že si sa vyjedol / vyjedla, aj v prípade, že si si odopieral/a všetko a teraz máš iba blbý pocit sebazapretia a zlyhania. Ak chceš, aby to po novom roku nedopadlo rovnako, pozorne čítaj ďalej.🧐

MOTIVÁCIA NESTAČÍ…
Motivácia je niečo, čoho dostávame najväčšiu dávku asi každý nový rok. No po toľkých “nových rokoch” by sme si už mali uvedomiť aj to, že motivácia skôr, či neskôr odíde tak ľahko, ako prišla.

ČO ROBIŤ, KEĎ ODÍDE MOTIVÁCIA? 🤷
Zachráni Ťa disciplína. Veľa ľudí je názoru, že disciplína ich nejakým spôsobom obmedzuje.
Predstavia si samých seba v pozícii vojaka, na ktorého niekto kričí a nakladá mu, aby bol na slovo poslušný. Veď oni chcú byť “slobodní”. Pravdou je však opak. Práve (seba)disciplína Ti dáva slobodu. Ako je to možné? 🤔

…koľko krát si chcel/a ísť na tréning, no vynechal/a si, lebo sa nedokážeš prinútiť?
…koľko krát si podľahla tomu koláčiku a mala z toho výčitky?
…koľko krát Ti horel v práci termín, no Ty si si radšej zvolil prokrastinovať?

Nie sme vždy schopní lusknutím prsta spraviť potrebné veci, aj keď vieme, že sú pre nás dobré, prospešné a posunú nás v živote ďalej. No predstavte si, že by sme sa ozaj vedeli VŽDY splniť, čo chceme spraviť, zjesť, nezmeškať, odcvičiť.

Ak máte sebadisciplínu, nie ste len v pozícii toho vojaka, kto úlohy bez slova plní. Ale aj v pozícii veliteľa, ktorý úlohy určuje a zadáva.

Necítili by ste sa viac SLOBODNÍ? 🙂