fbpx

DÁVAJTE SI POZOR NA TO, AKO VYZERÁ VÁŠ TANIER

Diéta nemá byť o tom, aby ste sa trápili.😞 Diéta sama o sebe by mal byť „stav“, ktorý viete udržať dlhodobo.

Veľkým úspechom je to, keď sa na jedlo, ktoré máte nachystané – tešíte🤗. Predstavte si, že by som vás ponúkla paradajkou a chlebíkom. Tešili by ste sa na to? 🤔 Asi sotva. Je to suché, neuspokojivé a najskôr by ste zanedlho siahli po nejakom snacku, alebo podobne. Pocit zasýtenia a spokojnosti by určite neprišiel. Taktiež nutričná hodnota tohto pokrmu je strašne chabá.😕 To je bludný kruh, do ktorého je veľmi zlé sa dostať.
Predstavte si však, že by som vám na tanier nachystala honosné nutrične zdravé potraviny. (losos, cottage, paradajky🍅, redkvičky, vajíčka🥚, avokádo🥑) Na tanieri by to bolo krásne farebné a nutrične bohaté. Najedli by ste sa a uspokojili chuťové poháriky. Najskôr by ste aj niekoľko hodín nemali potrebu siahnuť po ničom inom. Nemali by ste chuť na sladké.
To je to, čo chceme. Diéty, ktoré sú trápením majú len krátkodobý efekt. A všetky kilá sa vrátia naspäť hneď ako diétu skončíte.
Dajte si záležať na príprave jedla. Vychutnávajte si ho. Budete ho „jesť“ aj očami. Nebudete mať pocit obmedzenia, či diéty. Po psychickej stránke aj vďaka tomu taktiež nebudete chátrať.
A ak si neviete predstaviť, ako môže byť zdravé jedlo aj chutné, radi vám spravíme jedálniček, ktorý vás týchto predsudkov zbaví.