fbpx

Prečo si mám k sebe zvoliť trénera, keď som odhodlaný cvičiť? 

Keď som začínala cvičiť, bolo to asi pred desiatimi rokmi. Jazdila som do fitka (chabo vybavená miestnosť jednoručkami, osou, kladkou) a každý deň som si predstavovala, ako raz budem veľmi silná. 🏋️‍♀️🙂

Keby ste ten tréning vtedy videli.🤦 Nemal ani hlavu, ani pätu. Veslovala som a myslela som si, že cvičím bicepsy. Behala som nonstop, lebo som si myslela, že mi narastie zadok. Cvičila som vždy v daný deň to, čo sa mi chcelo. Žiadna logika 🤯, žiadna postupnosť, žiadna technika.

V kuse som doma vravela, že musíme mať vajíčka, varievala som si veci na vode a koniec môjho sveta bol, keď mi došiel proteín.😀 Po cvičení som vždy jedla banán a vravela som si, ako mi rastú svaly. Izbu som mala polepenú Američankami, ktoré dokázali dvíhať ťažké váhy. Bolo to pre mňa v tom čase niečo nedosiahnuteľné a fascinujúce 😍.

Vtedy nebolo toľko dostupných informácií a ani som nevedela, kde ich mám hľadať. Nemala som sa o tom s kým veľmi radiť, takže zdroje mojich vedomostí boli najskôr veľmi chabé. Sledovala som na youtube videá svalnáčov, no väčšina tých videí boli plné dezinformácií, dávno vyvrátených vecí a bludov.

Ak by som teraz mohla vrátiť čas o desať rokov naspäť, hľadala by som si vzdelaného trénera, ktorý prešiel viacerými kurzami. Jeho práca by mala byť jeho vášňou. Trénera, ktorý to robí so srdcom.♥️

Nebuďte, ako ja pred desiatimi rokmi. Nestrácajte čas. Ak budete cvičiť sami, najskôr nebudete cvičiť technicky dobre. Cvičenie nie je len o vystretom chrbte. Sami sa ani neviete odkontrolovať a je jedno, že sa sledujete v zrkadle.

Dobrý tréner vám urobí diagnostiku, stanoví cieľ, má skúsenosti, zostaví vám rozumnú cestu k cieľu, mentálne vás navedie, určite aj podporí, poradí, či nasmeruje vo výbere potravín na ceste za cieľom.

Vyberajte však múdro.🙂