fbpx

“Veď ja mu ukážem!”

Rok 2020 je s mierne trpkou príchuťou za nami. Väčšina ľudí si možno stanovila predsavzatie, že už tento rok skutočne schudne (prípadne začne cvičiť, viac sa o seba starať).

No na to, aby takéto predsavzatia a motivácia vydržali je často potrebné, trochu viac. Čo tým myslím?🤷

Ak chce fajčiar prestať fajčiť, najúčinnejšia metóda je prestať vo chvíli, keď má silnú vnútornú motiváciu a vieru v seba, že to dá. To isté platí pri alkoholikovi, gamblerovi, drogovo závislom. Všetky tieto motivácie/zmeny by mali vychádzať zvnútra.

🤔 Predstavme si, že začnete cvičiť, aby si vás tá super kolegyňa konečne všimla. (Je mi ľúto, ale ak si vás doteraz nevšimla, najskôr pre ňu ani potom nebudete až taký zaujímavý.)
🤔 Predstavme si, že vás nasral známy uštipačnou poznámkou, že aj tak neschudnete. (Vy sa nazlostíte, schudnete, ale uznanie možno aj tak nakoniec nepríde.)
🤔 Predstavme si, že chcete zapôsobiť na bývalého/bývalú. (Vy schudnete, no bývalá láska sa k vám aj tak nevráti.)

Čo nastane? Frustrácia,sklamanie? Vrátenie sa k starému spôsobu života?

Z toho plynie jediné. Nezakladajte si šťastie na názore/pocitoch/uznaní iných. Nikdy to nie je garantované a najskôr ani trvalé.

Skúsme skôr presný opak predsavzatia. Vychádzajúci z vnútra. Z nejakého hlbokého presvedčenia, že nie je dobré, ako žijem. Že je potreba sa o seba viac starať.

UROBTE TO PRE SEBA:
👍 že chcete zmeniť svoju postavu, aby ste sa cítili šťastne
👍 že chcete niečo spraviť pre svoje zdravie (to radím, k top cieľom ⬆️)
👍 že sa chcete cítiť sebavedomo a atraktívne
👍 že chcete, aby vás pohľad na seba v zrkadle fakt nadchol

Neukazuj nikomu, že na to máš. Nerob to pre kolegyňu, suseda, rodičov, ex-frajerku, január. Urob to len pre seba. Pohľadaj to vo svojom vnútri. Garantujem ti, že to v sebe máš.😉💪