fbpx

JE PRE VÁS TEN PRAVÝ?

Minule sme si povedali, ako si vybrať dobrého trénera. Dnes si povieme pár slov pre tých, ktorí svojho trénera už majú. Táto otázke znie síce ako z tureckej telenovely, ale ako viete, že je pre vás TEN PRAVÝ?🤔

Skúste si prejsť cez nasledovný checklist. Správny tréner:

👍 Má tréning systematicky pripravený. Ak robíte na každom tréningu iné cviky, môže to byť zábava. Ale pri zábave to aj ostane – progress nečakajte.👎
👍 Nerieši, aký špeciálny cvik Vám upraví pravý horný roh prsného svalu. Má zostavený komplexný tréningový plán obsahujúci cviky s voľnými váhami (drepy, hrazdu, mŕtve ťahy, tlaky nad hlavu🏋️‍♀️, …). Nielen stroje, lanká, 5 druhov gumičiek a valčekov a pod.
👍 Zaznamenáva Váš progress📝. Má pripravené tabuľky📋📊, zapisuje si, čo na tréningu robíte. Aké váhy používate. Ako Vám to dnes išlo.
👍 Vyhodnocuje to, robí štatistiky📈.
👍 Dĺžku prestávky Vám stopuje. Ak dĺžka prestávky závisí od toho, ako dlho trvá rozprávanie, čo mala trénerkina mačka na raňajky, niečo nie je v poriadku.
👍 Vie povedať, čo robíte zle a prečo to robíte zle. Ale aj to, prečo cvik, ktorý navrhol je pre vás vhodný. Cvičebné plány stiahnuté z internetu a aplikované na každého rovnako, nie sú dobrým riešením.
👍 Ak Vás tréner ani raz počas tréningu neopraví, nie je to preto, že všetko robíte dobre. Nikto múdry z neba nespadol, a Vy robíte chyby. Ak ich tréner nevidí, je to zlý tréner.
👍 Na druhej strane – neopravuje Vás za každú prkotinu. Opäť – nikto múdry z neba nespadol. No učenie je postupný proces. Tréner perfekcionista, ktorý všetok čas na tréningu strávi “nastavovaním” chodidla tak, aby išlo pri drepe koleno o 3 milimetre viac doprava 🤦 vás nikdy nikam neposunie.

Nebojte sa spätne prehodnotiť kompetentnosť svojho trénera. Ak by sa ten váš v tomto zozname našiel, je zjavné, že je to vzťah, ktorý vás nikam neposunie.