fbpx

Mám postavu, akú som nemala nikdy v živote. A zabralo mi to IBA 7 minút denne!“

….Áno, takúto vetu chce počuť každý. Niekomu by sa to ale mohlo zdať smiešne a nereálne. Tak ako to teda je? 🧐

Začala som si vážiť jedlo. Myšlienka na to, aké je to otravné, alebo ako veľa času to zaberie, mi ani nezišla na um. Keby som nemala mať ráno kávu, nevadí, hlavne, že som si odvážila jedlo. Po roku permanentného váženia si jedla, som si myslela, že „naoko“ zhruba viem, koľko som zjedla. A áno, aj som to vedela, ale sem tam som si nezrátala v hlave 2 deci kefíru, alebo oriešky. Ale telo neoklameš, telo vie presne, koľko prijalo.

Počítanie mi uľahčila aplikácia. Budem sa opakovať, ale dnes už máme asi všetko, čo potrebujeme. Avšak zdá sa, že nájsť si výhovorky je vždy o čosi jednoduchšie.

A ono sa stačí iba správne nastaviť:
👉 ak dostanem chuť na niečo sladké – siahnem po kvalitnej čokoláde, alebo koláčiku bez výčitiek,
👉 ak mi napadne, že by som si dala MCDONALD – doprajem si raz do mesiaca, alebo to nahradím niečím kvalitným.

Veľakrát totiž siahneme po hlúpostiach len preto, lebo sme hladní a máme ich doma. Nič iné za tým netreba hľadať. Ak sa chceme takejto nekvalitnej strave vyhýbať, je lepšie si to domov ani nekupovať. Ak na nás potom doma príde vlčí hlad, bude to len kvalitná strava, po ktorej siahneme.

Ale čo chcem najviac povedať. Ak niečo chcete dosiahnuť, stojte si za tým! Ktokoľvek vás môže nútiť zjesť koláč, proste si ho nedajte. Ktokoľvek môže mať narodeniny a nútiť vás, aby ste si vypili, proste si nevypijete (zaklamete že beriete lieky, alebo ste autom). Nenechajte sa ovplyvniť!

Nesnažím sa vás presvedčiť, aby ste si jedlo vážili do konca života. Je to iba možnosť ako zistiť, čo skutočne konzumujete (že možno jete oveľa viac tuku, ako by ste si mysleli).

Treba si len stanoviť cieľ.
„Chcem viac postavu svojich snov – ku ktorej dosiahnutiu netreba viac, ako ODHODLANIE a 7 minút denne, alebo chcem viac blbosť – ktorá je pár sekúnd na jazyku a pre ktorú sa každý týždeň opúšťam, keď si neviem zapnúť nohavice“?

VOĽBA JE NA TEBE.😉

My tréneri si myslíme, že na to máte. Tak čo, presvedčíte aj sami seba? 🙂