fbpx

„Zmeň to. Nie si predsa strom.“

Veľmi rada si spomínam na časy, keď som ešte študovala na vysokej škole v odbore psychológia. 🙂 Psychológovia, ktorí nás učili, mali za sebou aj 30ročnú prax a svojím prístupom na mňa vždy pôsobili tak trocha „nadľudsky“😀. Každý problém sa snažili riešiť s chladnou hlavou a vždy dokázali nájsť to správne riešenie. To isté chceli naučiť aj nás, aby sme sa s každou životnou skúškou popasovali sami.

Nikdy nezabudnem na pani psychologičku, ktorá sa zaoberala medziľudskými vzťahmi. Hovorievala nám o svojich skúsenostiach z praxe a raz nezabudla dodať: „95% MOJICH KLIENTOV SA VĎAKA MNE ROZVIEDLO, ALEBO PRESŤAHOVALO, ALEBO ZMENILO SVOJU PRÁCU A STALI SA ŠŤASTNÝMI“. Tá veta vo mne rezonuje dodnes a snažím sa túto filozofiu presadzovať aj medzi svojimi klientkami.

Možno si teraz nešťastný v práci a máš pocit, že si zlyhal 😞. Dobre, máme výnimočnú situáciu a momentálne sa tak cíti asi väčšina ľudí, takže to nie je veľmi objektívne, ale ak tento pocit bude pretrvávať aj po tom, čo sa situácia vo svete upokojí, tak pouvažuj…

…či ti práca neberie celú životnú energiu a či chceš skutočne takto žiť do dôchodku,
či nie si dlhodobo vo vzťahu, ktorý ťa viac ničí, ako posúva.

Ver mi, to nie je správne…

…ak si nešťastný s tým, ako vyzeráš, nájdi si vzdelaného trénera a zapracuj na sebe,
ak sa necítiš byť silný a zdravý, sleduj si potraviny, ktoré vkladáš do svojich úst.

Na niektoré problémy existujú jednoduché riešenia.

Nekomplikuj si to. Nerozprávaj o tom. Nepremýšľaj o tom. Ale konaj. Zmeň to! Najlepšie hneď!

Nehovorím, že to nebude bolieť. Každá zmena bolí. No po čase bude bolesť menšia, radosť väčšia a TY SILNEJŠÍ 💪.